Ger | Förberedelsetid | Tillagningstid |
---|---|---|
8 | 15 min | 30 min |
1. | Vispa samman ägg med hälften av mjölken. |
2. | Tillsätt mjöl och salt och vispa till en jämn och klumpfri smet. |
3. | Tillsätt resten av mjölken och det smälta smöret. Vispa till en jämn smet. Låt smeten svälla i 5-10 minuter. |
4. | Värm en stekpanna eller pannkakslagg med en klick smör i. |
5. | Häll i pannkakssmet med hjälp av en soppsked eller tillbringare. 1dl ger en stor pannkaka, 1 msk en plätt. Vänd pannkakan när smeten inte är blöt och rinnig på ovansidan. Stek inte för varmt! |
Det finns 390 kalorier i en portion av Pannkakor.
Kalorifördelning: 21% fett, 63% kolh., 16% prot.
|
Filtrera efter måltidstyp |
---|