Pannkakor

Pannkakor

Betyg
4,0 
En läcker och lätt pannkaka.
Ger Förberedelsetid Tillagningstid
8 15 min 30 min

Ingredienser

Anvisningar

1. Vispa samman ägg med hälften av mjölken.
2. Tillsätt mjöl och salt och vispa till en jämn och klumpfri smet.
3. Tillsätt resten av mjölken och det smälta smöret. Vispa till en jämn smet. Låt smeten svälla i 5-10 minuter.
4. Värm en stekpanna eller pannkakslagg med en klick smör i.
5. Häll i pannkakssmet med hjälp av en soppsked eller tillbringare. 1dl ger en stor pannkaka, 1 msk en plätt. Vänd pannkakan när smeten inte är blöt och rinnig på ovansidan. Stek inte för varmt!

Näringsmässigt sammandrag

Det finns 390 kalorier i en portion av Pannkakor.
Kalorifördelning: 21% fett, 63% kolh., 16% prot.
Näringsvärden
Portions storlek
per portion
per portion
% RI*
Energi
1632 kJ
20%
390 kcal
Fett
9,25g
13%
Mättat fett
4,744g
24%
Enkelomättat fett
1,211g
Fleromättat fett
0,354g
Kolhydrater
60,62g
23%
Socker
7,67g
9%
Fiber
2,2g
Protein
15,38g
31%
Salt
0,18g
3%
Kolestrol
97mg
Kalium
270mg
13%
* Referensintag för en genomsnittlig vuxen (8400 kJ / 2000 kcal)
Kaloriräknaren 100% Gratis

Hitta fler recept

Filtrera efter måltidstyp

Senaste recept