Gulasch

En rejäl och saftig köttgryta.
Ger Förberedelsetid Tillagningstid
15 30 min 3 tim

Ingredienser

Anvisningar

1. Skär högreven i bitar. Hacka grönskarna.
2. Fräs högrev och lök i en stor kastrull med rapsolja. Tillsätt paprikan, vitlöken och lagerbladen. Fräs lite till.
3. Häll i tomaterna och ca 2 dl vatten. Rör om och låt småkoka i 2 timmar. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera med till exempel kokt potatis.

Näringsmässigt sammandrag

Det finns 245 kalorier i en portion av Gulasch.
Kalorifördelning: 54% fett, 14% kolh., 32% prot.
Näringsvärden
Portions storlek
per portion
per portion
% RI*
Energi
1024 kJ
12%
245 kcal
Fett
15,15g
22%
Mätttat fett
6,18g
31%
Enkelomättat fett
1,135g
Fleromättat fett
0,681g
Kolhydrater
8,85g
3%
Socker
1,95g
2%
Fiber
2,1g
Protein
20,59g
41%
Salt
0,22g
4%
Kolestrol
0mg
Kalium
281mg
14%
* Referensintag för en genomsnittlig vuxen (8400 kJ / 2000 kcal)
Kaloriräknaren 100% Gratis

Hitta fler recept

Filtrera efter måltidstyp