Glutenfria Solbullar

Glutenfria bullar med morot och palsternacka.
Ger Förberedelsetid Tillagningstid
16 45 min 12 min

Ingredienser

Anvisningar

1. Smula jästen och häll i kallt vatten, filmmjölk, olja och fiberhusk. Låt svälla 10 min.
2. Skala och riv morötter och palsternacka. Blir ca 3,5 dl i allt.
3. Häll ner rotsakerna, ägg och salt. Häll sedan i hälften av mjölmixen under tiden du blandar. Sen resten.
4. Degen ska vara ganska kladdig. Klicka ut den i små bollar på plåten, och platta ut. Låt jäsa i 45-50 min.
5. Grädda i ugn på 225 grader i 10-12 min.

Näringsmässigt sammandrag

Det finns 209 kalorier i en portion av Glutenfria Solbullar.
Kalorifördelning: 12% fett, 82% kolh., 6% prot.
Näringsvärden
Portions storlek
per portion
per portion
% RI*
Energi
874 kJ
10%
209 kcal
Fett
2,76g
4%
Mätttat fett
0,712g
4%
Transfett
0g
Enkelomättat fett
1,275g
Fleromättat fett
0,586g
Kolhydrater
42,91g
17%
Socker
2,89g
3%
Fiber
2,5g
Protein
3,02g
6%
Salt
0,06g
1%
Kolestrol
12mg
Kalium
106mg
5%
* Referensintag för en genomsnittlig vuxen (8400 kJ / 2000 kcal)
Kaloriräknaren 100% Gratis

Hitta fler recept

Filtrera efter måltidstyp