Ugnspannkaka

Det perfekta receptet för när du behöver servera en stor gruppfrukost.
Ger Förberedelsetid Tillagningstid
8 2 min 23 min

Ingredienser

Anvisningar

1. Vispa upp äggen med en visp. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa allt till en slät smet. Låt den stå och vila i ca 15 min. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Häll smeten i en smord ugnsplåt eller långpanna med höga kanter.
3. Grädda ugnspannkakan mitt i ugnen i 22–25 min eller tills den ser färdig ut på ytan. Servera med valfri sylt.

Näringsmässigt sammandrag

Det finns 171 kalorier i en portion av Ugnspannkaka.
Kalorifördelning: 19% fett, 61% kolh., 20% prot.
Näringsvärden
Portions storlek
per portion
per portion
% RI*
Energi
717 kJ
9%
171 kcal
Fett
3,59g
5%
Mätttat fett
1,631g
8%
Enkelomättat fett
0,629g
Fleromättat fett
0,225g
Kolhydrater
26,33g
10%
Socker
5,15g
6%
Fiber
0,9g
Protein
8,58g
17%
Salt
0,18g
3%
Kolestrol
70mg
Kalium
182mg
9%
* Referensintag för en genomsnittlig vuxen (8400 kJ / 2000 kcal)
Kaloriräknaren 100% Gratis

Hitta fler recept

Filtrera efter måltidstyp