1. |
Rosta sötpotatisen hela, lägg den på en plåt klädd med bakplåtspapper och rosta i 225°C tills den är genomgräddad i ca 35-75 minuter. |
2. |
Låt sötpotatisen svalna till minst rumstemperatur och ös ut insidan. |
3. |
Värm ugnen till 175°C. |
4. |
Mixa sötpotatis, torkad frukt och ägg tills det är helt slätt i en mixer eller matberedare. Blanda i kokosoljan och lägg smeten i en bunke. |
5. |
Tillsätt alla torra ingredienser utom valnötter och rör tills det är helt slätt. |
6. |
Häll smeten i en form med skrynkligt bakplåtspapper och jämna till ytan. Strö grovhackade valnötter över. |
7. |
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. |
8. |
Låt svalna en stund i ugnen. Servera browniesna kylda eller kanske helst kalla. |