Fiskgryta med Räkor och Kokosmjölk

Fiskgryta med Räkor och Kokosmjölk

Betyg
4,0 
En mustig fiskgryta.
Ger Förberedelsetid Tillagningstid
6 20 min 20 min

Ingredienser

Anvisningar

1. Skär fisken i ca 2 cm stora tärningar. Lägg i en skål och blanda med pressad lime och salt.
2. Skala och skiva gul lök, vitlök och purjolök tunt. Hacka chili och paprika.
3. Fräs grönsakerna i smör/olja i en gryta på svag värme. Efter några minuter, tillsätt krossade tomater, fiskfond, persilja och koriander. Låt sjuda under lock ca 10 minuter.
4. Häll i kokosmjölk och vatten. Koka upp och lägg därefter i fisktärningarna. Låt sjuda under lock i 6-7 minuter. Vänd ner räkorna och låt dem bli varma.
5. Servera med ris och ev tillbehör som hackade cashewnötter, jordnötter och tomater. Strö gärna lite extra hackad persilja över grytan.

Näringsmässigt sammandrag

Det finns 439 kalorier i en portion av Fiskgryta med Räkor och Kokosmjölk.
Kalorifördelning: 52% fett, 16% kolh., 31% prot.
Näringsvärden
Portions storlek
per portion
per portion
% RI*
Energi
1835 kJ
22%
438 kcal
Fett
25,52g
36%
Mättat fett
2,34g
12%
Enkelomättat fett
8,113g
Fleromättat fett
2,645g
Kolhydrater
17,86g
7%
Socker
4,89g
5%
Fiber
2,7g
Protein
34,33g
69%
Salt
0,23g
4%
Kolestrol
69mg
Kalium
744mg
37%
* Referensintag för en genomsnittlig vuxen (8400 kJ / 2000 kcal)
Kaloriräknaren 100% Gratis

Hitta fler recept

Filtrera efter måltidstyp

Senaste recept