Ger | Förberedelsetid | Tillagningstid |
---|---|---|
20 | 2 tim 30 min | 55 min |
1. | Smula ned jästen i en degbunke. Häll fingervarmt vatten över jästen och rör om tills jästen har löst upp sig. Blanda i de övriga ingredienserna. Arbeta degen hårt tills den blir smidig. Jäs degen övertäckt i 1 1/2-2 timmar. |
2. | Sätt ugnen på 225 grader. |
3. | Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den hårt. |
4. | Forma till en rund bulle. |
5. | Lägg brödet på en smord ugnsplåt och jäs i 45 minuter. Grädda brödet i 10 minuter i 225 grader. Sänk värmen till 200 grader och grädda brödet i ca 40 minuter. Pensla brödet med vatten. |
Det finns 377 kalorier i en portion av Ungerskt Lantbröd.
Kalorifördelning: 8% fett, 79% kolh., 12% prot.
|
Filtrera efter måltidstyp |
---|