Ungerskt Lantbröd

Ungerskt Lantbröd

Betyg
5,0 
Bröd som skall användas för smörgåsar och soppor.
Ger Förberedelsetid Tillagningstid
20 2 tim 30 min 55 min

Ingredienser

Anvisningar

1. Smula ned jästen i en degbunke. Häll fingervarmt vatten över jästen och rör om tills jästen har löst upp sig. Blanda i de övriga ingredienserna. Arbeta degen hårt tills den blir smidig. Jäs degen övertäckt i 1 1/2-2 timmar.
2. Sätt ugnen på 225 grader.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den hårt.
4. Forma till en rund bulle.
5. Lägg brödet på en smord ugnsplåt och jäs i 45 minuter. Grädda brödet i 10 minuter i 225 grader. Sänk värmen till 200 grader och grädda brödet i ca 40 minuter. Pensla brödet med vatten.

Näringsmässigt sammandrag

Det finns 377 kalorier i en portion av Ungerskt Lantbröd.
Kalorifördelning: 8% fett, 79% kolh., 12% prot.
Näringsvärden
Portions storlek
per portion
per portion
% RI*
Energi
1576 kJ
19%
377 kcal
Fett
3,53g
5%
Mättat fett
0,772g
4%
Enkelomättat fett
1,058g
Fleromättat fett
0,465g
Kolhydrater
74,43g
29%
Socker
2,96g
3%
Fiber
3,5g
Protein
11,64g
23%
Salt
0,90g
15%
Kolestrol
1mg
Kalium
81mg
4%
* Referensintag för en genomsnittlig vuxen (8400 kJ / 2000 kcal)
Kaloriräknaren 100% Gratis

Hitta fler recept

Filtrera efter måltidstyp

Senaste recept