Vegetarisk Pirog med Filodeg

Vegetarisk Pirog med Filodeg

Betyg
5,0 
Snabbt, enkelt och gott.
Ger Förberedelsetid Tillagningstid
5 10 min 10 min

Ingredienser

Anvisningar

1. Ställ ugnen på 200 grader. ta fram ugnsform och klä med bakplåtspapper- och pensla pappret med rapsolja.
2. Ta försiktigt fram de tinade filoarken- de är rätt spröda så fort de kommer luft på dem.
3. Vispa ihop ägget och grädden med en gaffel, riv osten, hacka basilikan och finhacka tomaterna och rör ner i äggblandningen. Dela sen varje ark på 2 och fördela fyllningen på dem och rulla ihop dem till pirogpaket.
4. Lägg sedan pirogerna på den olja bakplåtspappret- och pensla översidan på pirogerna.
5. Ställ in i mitten av ugnen tills de blir gyllenebruna (cirka 10 minuter) håll koll så de inte bränns.
6. Servera med t.ex. en tomatsallad och sweetchilisås.

Näringsmässigt sammandrag

Det finns 381 kalorier i en portion av Vegetarisk Pirog med Filodeg.
Kalorifördelning: 30% fett, 56% kolh., 14% prot.
Näringsvärden
Portions storlek
per portion
per portion
% RI*
Energi
1594 kJ
19%
381 kcal
Fett
12,43g
18%
Mättat fett
6,523g
33%
Enkelomättat fett
0,367g
Fleromättat fett
0,207g
Kolhydrater
52,44g
20%
Socker
6,52g
7%
Fiber
2,5g
Protein
12,63g
25%
Salt
1,98g
33%
Kolestrol
37mg
Kalium
17mg
1%
* Referensintag för en genomsnittlig vuxen (8400 kJ / 2000 kcal)
Kaloriräknaren 100% Gratis

Hitta fler recept

Filtrera efter måltidstyp

Senaste recept