Solrosbrytbröd

Solrosbrytbröd

Betyg
5,0 
Läckert bröd med en fantastisk nötig smak.
Ger Förberedelsetid Tillagningstid
15 1 h 40 min 20 min

Ingredienser

Anvisningar

1. Smula ner jästen och salt eventuellt en matsked brödkryddor i bunken, rör om så jästen smälter.
2. Värm vätskorna till 37 grader, blanda ner i bunken.
3. Rör ner fröna och tillsätt mjölet lite i taget, rör om tills det blir en jämt deg. Låt jäsa i 40 min.
4. Häll över degen på en plåt med bakplåtspapper på. Låt jäsa i ytterligare 40 min.
5. Värm ugnen till 200 grader, låt brödet gräddas i nedre delen av ugnen i ca 20-30 min.

Näringsmässigt sammandrag

Det finns 253 kalorier i en portion av Solrosbrytbröd.
Kalorifördelning: 34% fett, 53% kolh., 13% prot.
Näringsvärden
Portions storlek
per portion
per portion
% RI*
Energi
1058 kJ
13%
253 kcal
Fett
9,62g
14%
Mättat fett
1,055g
5%
Transfett
0g
Enkelomättat fett
2,874g
Fleromättat fett
0,592g
Kolhydrater
33,5g
13%
Socker
1,83g
2%
Fiber
2,5g
Protein
8,5g
17%
Salt
0,39g
7%
Kolestrol
0mg
Kalium
137mg
7%
* Referensintag för en genomsnittlig vuxen (8400 kJ / 2000 kcal)
Kaloriräknaren 100% Gratis

Hitta fler recept

Filtrera efter måltidstyp

Senaste recept