Ger | Förberedelsetid | Tillagningstid |
---|---|---|
15 | 1 h 40 min | 20 min |
1. | Smula ner jästen och salt eventuellt en matsked brödkryddor i bunken, rör om så jästen smälter. |
2. | Värm vätskorna till 37 grader, blanda ner i bunken. |
3. | Rör ner fröna och tillsätt mjölet lite i taget, rör om tills det blir en jämt deg. Låt jäsa i 40 min. |
4. | Häll över degen på en plåt med bakplåtspapper på. Låt jäsa i ytterligare 40 min. |
5. | Värm ugnen till 200 grader, låt brödet gräddas i nedre delen av ugnen i ca 20-30 min. |
Det finns 253 kalorier i en portion av Solrosbrytbröd.
Kalorifördelning: 34% fett, 53% kolh., 13% prot.
|
Filtrera efter måltidstyp |
---|