Banankaka

Banankaka

Läckert, rikt på protein och fiberrecept.
Ger Förberedelsetid Tillagningstid
5 20 min 45 min

Ingredienser

Anvisningar

1. Mal havregrynen till ett mjöl.
2. Blanda alla torra ingredienser och rör om med en visp.
3. Blanda i kvarg, ägg och 5 mosade bananer. Blanda allt till en slät smet.
4. Tillsätt valnötterna i stora bitar och rör om.
5. Häll smeten i formen och dela de 2 resterande bananerna på längden och tryck ner halvorna i smeten. Sätt in i ugnen på 150°C i ca 45 minuter.

Näringsmässigt sammandrag

Det finns 621 kalorier i en portion av Banankaka.
Kalorifördelning: 17% fett, 50% kolh., 33% prot.
Näringsvärden
Portions storlek
per portion
per portion
% RI*
Energi
2597 kJ
31%
621 kcal
Fett
11,98g
17%
Mättat fett
2,651g
13%
Enkelomättat fett
1,958g
Fleromättat fett
0,803g
Kolhydrater
76,81g
30%
Socker
26,33g
29%
Fiber
9,6g
Protein
50,53g
101%
Salt
1,26g
21%
Kolestrol
212mg
Kalium
658mg
33%
* Referensintag för en genomsnittlig vuxen (8400 kJ / 2000 kcal)
Kaloriräknaren 100% Gratis

Hitta fler recept

Filtrera efter måltidstyp

Senaste recept