1. |
Smörj plåten med smör/olja. Sätt ugnen på 190-200 grader. |
2. |
Rör ihop ägg, smula ner osten, salta och blanda smeten i en bunke. |
3. |
Ta två filodegsark och lägg dem i botten. Lägg på smeten på vartannat lager och en skvätt olivolja. Se till att breda ut smeten tunt i varje lager. |
4. |
När alla lager är klara, ha lite smör ovanpå och kör in i ugnen i ca 20 minuter. |
5. |
När det är klart, ta ut och häll över en skvätt bubbelvatten. Låt pajen vila lite innan den äts! |
6. |
Serveras med yoghurt, Ayran eller Boza. |
7. |
Varianter att prova - med spenat eller med purjolök. Gräslök/lök är också bra att ha i!
Du kan även blanda äggsmeten med yoghurt. Eller häll lite mjölk över hela pajen innan du sätter in den i ugnen. |