Ger | Förberedelsetid | Tillagningstid |
---|---|---|
24 | 10 min | 1 h |
1. | Smula jästen och lös med ljummet vatten. |
2. | Blanda i sirap, salt, kruskakli och olja. |
3. | Blanda i hälften av mjölet först och arbeta degen till en lös smet. Blanda sedan i resten av mjölet och arbeta ihop degen. |
4. | Låt jäsa till dubbel storlek, under bakduk 20-30 min. |
5. | Fördela degen jämt över 2 plåtar och låt jäsa i ca 30 min under bakduk. |
6. | Strö över ca 2 nypor flingsalt per plåt. |
7. | Grädda i ugn 250 grader 12-14 min. |
Det finns 170 kalorier i en portion av Marianas Brödkakor.
Kalorifördelning: 10% fett, 77% kolh., 13% prot.
|
Filtrera efter måltidstyp |
---|