1. |
Spraya ett silikonbakplåtspapper med lite olja (eller pensla lätt). |
2. |
Blanda vatten, smör, socker och salt i en kastrull. Koka upp på medelvärme. Ta av från värmen och rör ner mjölet med en spatel. Lägg degen i en skål och låt svalna i ca 5 min. |
3. |
Vispa ner ägg och vaniljsocker i degen med elvisp. Vispa tills degen är slät, konsistensen är ungefär som kladdig potatismos. Överför till en glasyrpåse med stjärnspets. |
4. |
Lägg minst 5 cm långa churros på bakmattan.
Du kan skära degen med en sax på slutet. |
5. |
Låt churrosna vila i kylen i 45 min, låt inte stå i mer än en timme eftersom churros då torkar ut. |
6. |
Pensla eller spraya churros rikligt med olja och koka i 10-12 minuter i 190 ° C. Pensla i en blandning av kanel och socker när churros kommer ut ur airfryern. |